Blog

Příběh první – La Cristalina

Přináším vám první příběh o jedné z káv z pražírny Hope Roastery. Jedná se o La Cristalinu z farmy Colombian Spirit.

S Andreasem, spoluzakladatelem farmy v nynější podobě, jsme se potkali na veletrhu kávy World of Coffee v Amsterdamu v roce 2018. Narazili jsme na něj spolu s mým kamarádem Adamem u jednoho z mnoha cuppingů. Andreas si z nás trochu utahoval, jelikož poznal, že jsme na WoC poprvé, protože jsme měli oba dva oči navrch hlavy z toho, co vše je tam k vidění.

Nakonec to byl právě Andreas, od kterého jsem měl první výběrovou kávu z jeho farmy. Andreas a jeho žena Maria spojili know-how farmy její rodiny s 35 lety tradice pěstování kávy spolu s nabitými zkušenostmi ze studií a společně založili značku Colombian Spirit. Andreas i Maria usilují o nejvyšší kvalitu pěstování, zpracování a spravedlivé rozdělení cen, včetně experimentování na poli zpracovaní při fermentování kávy či honey metody v různých stupních oddužnění.

Kávu, kterou u nás můžete zakoupit z této farmy, je zpracována polopromytou cestou, pražená na stupeň pražení American roast, vhodná na přípravu pro filtrované kávy, káva má bohatou ovocnou sladkost, příjemné plné tělo, výraznější aciditu, dlouhotrvající dochuť.

→ link videa z farmy >>> Colombian spirit >>>

Share on facebook
Share on linkedin

Podobné články

O kávě z Machu Picchu

Jedním dechem nadšení z kávy, kterou jsem dostali od našich životních kamarádů, bylo veliké. Káva, kterou zakoupíte pro podporu na dobrý účel pod záštitou spolupráce Pražírny

Číst dál »

Příběh našeho loga

Na začátku byl jen příběh cesty dvou, co do sebe žďuchli. Oba dva žili úplně odlišné světy. Jedno ale měli společné, a to lásku k životu, svobodě,

Číst dál »

Honza Kotrch

Hope roastery

Každý je neustále na cestě. A to i my, ale už dlouho je pro nás tou cestou káva, rodina, naděje a víra ve zdravější planetu a společnost, vzájemný respekt a lepší poměry.

Doporučujeme
Pro podnikání