Vítejte na stránkách rodinné pražírny kávy.

Každý druh kávy je tu originální, z různých koutů světa, z jiných přírodních poměrů, rozmanitý.

Osvěžující stereotypy velkokomoditní výroby a osvobozený od kavárenských řetězců připravovaný, pražený i vařený s vášní ke kávovému řemeslu.

Každý je neustále na cestě, a to i my, ale už dlouho je pro nás tou cestou káva, rodina, naděje a víra ve zdravější planetu a společnost, vzájemný respekt a lepší poměry.

Chceme vám nabídnout tu nejlepší možnou kávu s čistým svědomím a pocitem, že jsme pozdvihli i váš den a energii.

Jsme Hope Roastery.

Váš kávový chrám na jihu Čech.

Naše obchody

Barmeo

Kavárnu Barmeo jsme otevřeli v květnu 2016 a pro inspiraci k jejímu názvu jsme si dojeli až do Španělska, k majáku Bermeo. Tou dobou jsme již měli zkušenosti nejen s prací v zahraničí, ale i s trochu jiným přístupem k trávení volného času, setkávání lidí, pojetí pracovních meetingů, rodinných snídaní či brunchů nebo jen obyčejnou možností vzít si kávu s sebou. Tohle všechno jsme promítli do naší vize o kavárně, kde se snažíme propojit profesionalitu, vysoký standard v poskytování služeb a stravování s lásku ke kávě, respektu ke chvilkám pro sebe, či setkání s přáteli.

Barmeo si za dobu své existence našlo komunitu lidí napříč směry a věkovými skupinami. Jejich přízeň nás velice těší a každý den žene kupředu.

Hope Roastery

Datoval se rok 2017. Kavárna byla otevřená, ale o samotné kávě jsme toho moc nevěděli. Uměli jsme ji správně připravit, servírovat, měli jsme externího dodavatele, ale ten sám nám nebyl schopen říct víc než, že je v sáčku arabica.

Čím víc jsem o přípravě kávy četl, tím víc mě přitahovala káva samotná. Její pěstování, zpracování, styly pražení, export. Pražení mi tou dobou bylo cizí, ale vždy mě zajímalo, jak věci fungují a proč.

A tak jsem jednoho rána věděl, co bude moje další životní etapa. Co bych rád představil a jakou cestou chci přesně jít. Prostřednictvím rostliny s plody, které procházejí už tak složitou cestou, jen aby se dostaly do hrnku a pomalu jsem začal obdivovat každého, kdo o kávě něco ví, kdo s ní zachází šetrně, váží si jí. Došlo mi, že káva je dobrá jen v případě, že jsme dobří my a staráme se o kávu, ale i o sebe a své okolí. Ctíme principy a věříme lepším zítřkům. Stejně tak, jak se o to snaží bez jakéhokoliv nařízení, regulí a zákonů svět kolem výběrové kávy.

V pražírně dnes pražíme skvělou zelenou kávu. Celý proces držíme v rovnováze. Pomáhají nám k tomu nejen získané vědomosti, ale i vědomé naslouchání intuici a smyslům.